De Laet kan zijn geluk niet op: 'Bedankt Club Brugge en bedankt Lang'

De Laet kan zijn geluk niet op: 'Bedankt Club Brugge en bedankt Lang'

04-06-2023 21:20 Laatste update: 21:27
78

Door de winst van Club Brugge tegen Union SG en het late gelijkspel van Royal Antwerp FC kon The Great Old zich uiteindelijk nog kronen tot de kampioen. Dat tot groot jolijt van ervaren rot Ritchie De Laet, die enkel maar lof had voor Blauw-Zwart.

Na de partij had enkel maar positieve woorden voor de prestatie van Club Brugge. "Het heeft het fair gespeeld", begon de ervaren verdediger. "Ze gaan het niet graag horen, maar bedankt Club: jullie hebben ons kampioen gemaakt. Als er dan toch iemand was die ik dacht dat zijn match ging spelen, was het Noa Lang. Hij heeft een beetje haat naar Antwerp toe, maar als iemand zijn match speelt, is hij het", klonk het.

Naast Lang en Club Brugge kon De Laet de lof over zijn eigen coach Mark van Bommel ook niet op. "Deze titel is 50% zijn verdienste en 50% komt van ons", ging De Laet verder. "Na vorig weekend dacht iedereen dat het uit elkaar ging vallen. Hij heeft ons enkele dagen vrij gegeven om te bekomen en ons wat tijd met de familie te gunnen. Dat heeft duidelijk deugd gedaan", besloot hij.