Nachtmerrie voor Union, Club Brugge doet sportieve plicht in slotfase

04-06-2023 20:36 Laatste update: 20:39
16

Union SG was ontzettend dichtbij het kampioenschap, de ploeg vergat zich te kronen tot kampioen van België. Union ontving Club Brugge in de allesbeslissende, allerlaatste speeldag van de Jupiler Pro League en verloor met 1-2 nadat het via Simon Adingra op voorsprong kwam. Noa Lang en Shion Homma scoorden namens Club Brugge

Union ontving een zwaargehavend Club Brugge, dat maar liefst 11 spelers moest missen in verband met blessures en schorsingen.

Scheidsrechter Van Driessche floot af en in het eerste kwartier van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet tot zeer grote kansen. Union liet de bal veel aan Club Brugge, dat allesbehalve haast leek te hebben.

Union leek last te hebben van titelkoorts, spits Boniface had erg veel moeite om zich in de wedstrijd te spelen. Aanvoerder Teuma was toch degene die voor het gevaar moest zorgen namens Union met zijn passes en schoten.

Grote kansen tussen beide ploegen bleven uit, in de 32e minuut kreeg Boniface een lange bal van Teuma waarna hij zich vrij speelde om te schieten. De spits haalde vol uit maar doelman Mignolet bracht redding.

Behalve de grote kans van Boniface bleef het erg karig met kansen tussen Union en Club Brugge. Vlak voor rust was het Genk dat de leiding nam tegen Antwerp, wat betekende dat Genk virtueel als kampioen de rust in ging.

Was het de speech van hoofdtrainer Geraerts of was het toverdrank? Union kwam zeer scherp uit de kleedkamer en tekende direct voor de belangrijke treffer via Adingra. Dit doelpunt betekende dat Union nu virtueel kampioen was.

Na een kwartier spelen was het uiteindelijk toch genoeg voor aanvoerder Teuma, het was nog maar de vraag of de speler mee kon doen en na een uur spelen was het genoeg voor hem. Union leek de wedstrijd aardig onder controle te hebben, het gebeurt ook zelden dat Union een voorsprong nog uit handen geeft.

Een kwartier voor tijd was het Genk dat weer op voorsprong kwam tegen Antwerp waardoor Union nog dichter bij het kampioenschap kwam. Het bleef nu erg krap doordat een doelpunt van Club Brugge voldoende was om Genk kampioen te maken.

Er waren maar weinig kansen te noteren en de tijd ebde weg, de spanning bleef om te snijden. In de 89e was het plotseling Shion Homma die uit het niets de gelijkmaker maakte namens Club Brugge. Hierdoor stond Genk op kampioenskoers.

Er waren maar liefst zes minuten blessuretijd op de klok, een doelpunt voor Union of een doelpunt voor Antwerp waren genoeg om van kampioen te wisselen. Het was Noa Lang die namens Club Brugge Union uit zijn droom hield, de Nederlander schoot in de 93e minuut via een counter de 1-2 voor Club Brugge binnen.

We gingen ondertussen de 100e minuut in, waar bij de andere wedstrijd Alderweireld zich tot absolute held kroonde door toch nog de gelijkmaker voor Antwerp binnen te schieten. In de 100e minuut was het drama compleet, Cisse Sandra scoorde namens Club Brugge de 1-3 en dat betekende ook direct het einde van de wedstrijd.