Antwerp kroont zich tot landskampioen na waanzinnige eindstrijd

Antwerp kroont zich tot landskampioen na waanzinnige eindstrijd

04-06-2023 20:22 Laatste update: 20:49
173

Antwerp heeft zich in een krankzinnige voetbalzondag gekroond tot kampioen. Na een 2-2 op KRC Genk blijft het concurrenten Union en KRC Genk toch nog voor. Het pakt de eerste titel sinds 1957.

Beide ploegen waren duidelijk bloednerveus, maar Antwerp creëerde wel het eerste gevaar. Balikwisha legde terug op Janssen, maar die miste het doelkader. Verder was er in het eerste halfuur enkel opwinding over een vermeende penaltyfase met Paintsil, maar de VAR gaf geen krimp.

De eerste helft leek op een zoutloze 0-0 af te stevenen, tot KRC Genk toch een gaatje vond bij Antwerp. Arokodare kon de eerste Limburgse kans meteen afwerken. Een koude douche voor The Great Old, terwijl KRC Genk virtueel kampioen was met die voorsprong.

De tweede helft begon met slecht nieuws voor KRC Genk, want Boniface scoorde in het Dudenpark voor Union. Voor de Limburgers veranderde er natuurlijk niet al te veel, want ze moesten sowieso al winnen. Net voor het uur werd het nog erger voor KRC Genk, want Kerk kon Vandevoordt verschalken in de korte hoek en zette de stand op 1-1.

Antwerp stond nu weer op één goaltje van de titel en ging op zoek naar de broodnodige 1-2. We kregen nog een zinderend halfuur met kansen aan beide doelen. Tolu ging voor zijn tweede, maar trapte eerst over en stuitte dan op Butez. Op een kwartier voor tijd werd Antwerp 'uitgeteld'. Heynen maakte de 2-1 en dompelde Antwerp in rouw. De Cegeka Arena ontplofte helemaal bij de goal van Shion Honma in het Dudenpark, maar het was uiteindelijk Alderweireld die voor een apotheose zorgde met zijn 2-2 met een knal in de kruising. Wat. Een. Voetbalavond! We hebben hier écht niets meer aan toe te voegen.