OFFICIEEL: Monaco ontslaat Clement: 'Spelers helemaal niet tevreden met Clement’

OFFICIEEL: Monaco ontslaat Clement: 'Spelers helemaal niet tevreden met Clement’

04-06-2023 17:57 Laatste update: 18:33
31

AS Monaco beleefde een bijzonder moeilijk seizoen. Zaterdag verloor Phillipe Clement met 1-2 van Toulouse. Monaco eindigt op een zesde plek in de Ligue1. Het club bestuur heeft uiteindelijk beslist om niet meer verder te gaan met Clement. 

Eindstand van dit seizoen: Geen Europees voetbal voor de Monegasken. Een dikke streep door de rekening van het clubbestuur en de job van Clement stond hierdoor flink ter discussie. L'Equipe meldde eerder dat er een aantal interne spanningen waren. Het gerucht gaat zelfs dat de spelers helemaal niet tevreden zijn over het management van Clement. 

De directie zou zich ook grote zorgen maken over de sportieve prestaties van de club. Kortom, zelfs Europese kwalificatie zou de coach geen garantie gegeven hebben. Na een 2-1 nederlaag tegen FC Toulouse op de laatste dag van het Ligue 1 seizoen, heeft AS Monaco nu besloten om Clement te ontslagen. 

Na de nederlaag voelde Philippe Clement de bui al hangen. "Het is aan het management. Ik ben niet iemand die verantwoordelijkheid ontloopt. Ik kijk altijd naar mezelf in de spiegel. Ik wil me altijd verbeteren. Ik heb een hart voor deze club. Ik wil vechten voor de club, maar het is aan het management om dat te beslissen”, geciteerd door GetFrenchFootball.

Ondertussen tweet Monaco dat de beslissing reeds gevallen is.