Bizar gerucht: 'Club Brugge-fans kunnen veld van Union bestormen'

Bizar gerucht: 'Club Brugge-fans kunnen veld van Union bestormen'

04-06-2023 14:54
97

Zondag staat de titelontknoping op het programma en wordt er beslist wie zich tot kampioen van België kroont. Club Brugge kan daarin nog een rol gaan spelen en ook de fans zullen dat mogelijk doen.

Veel zal afhangen van het resultaat in de partij tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk. Als The Great Old niet wint van Genk, kunnen de Limburgers bij winst nog kampioen worden of kan Union de titel winnen. Dan moeten de Brusselaars echter ook zien te winnen van Club Brugge.

Bij Blauw-Zwart zien de fans een titelfeestje van The Great Old alvast niet graag zien gebeuren. VTM-journalist Klaas Dewyngaert komt met het bizarre gerucht dat enkele Brugsefans denken aan een opvallende ingreep.

"Er gaat een gerucht de ronde dat al er een scenario dreigt aan te komen waarbij Antwerp kampioen kan spelen en de supporters van Club kunnen invloed hebben om dat te verhinderen, dan zou de harde kern erover nadenken om het veld te bestormen", geeft hij aan. "Dat zou kunnen leiden tot een forfait-nederlaag. Het is maar een gerucht, maar het zegt wel veel dat ze alles willen doen om de titel naar Antwerp te laten gaan", gaf hij aan bij VTM Nieuws.

De kans dat het ook zover zal komen, lijkt echter bijzonder klein. Antwerp kan zo'n scenario ook sowieso voorkomen door zondag gewoon te winnen van Genk.