'Messi kan naar MLS: Inter Miami legt stevig aanbod neer bij Argentijn'

'Messi kan naar MLS: Inter Miami legt stevig aanbod neer bij Argentijn'

04-06-2023 12:05

Inter Miami heeft Lionel Messi een contractaanbieding gedaan. Dat meldt Marca, dat diverse details van het desbetreffende contract heeft ingezien. 

De toekomst van Messi, die zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Paris Saint-Germain speelde, is al weken onderwerp van gesprek. Er wordt al een tijdje gesproken over een mogelijke overstap naar Inter Miami. Nu ligt er ook echt een voorstel op tafel. 

Volgens Marca gaat het om een contract voor ten minste drie jaar. Het salaris dat de 35-jarige wereldkampioen zou zijn aangeboden zou hem per direct de best betaalde voetballer in de Verenigde Staten maken. Desondanks zou het lucratieve aanbod uit de VS niet te vergelijken zijn met dat van het Saoedische Al Hilal, dat bereid zou zijn Messi een exorbitant jaarsalaris van liefst vierhonderd miljoen dollar te betalen. 

Een terugkeer naar FC Barcelona is mogelijk ook nog een optie, al heeft de Spaanse landskampioen tot op heden nog geen concrete actie ondernomen. Daarnaast kampt de club nog altijd met grote financiële problemen.