Moris kan 'eerste' landstitel pakken: Heb toen geen minuut gespeeld

Moris kan 'eerste' landstitel pakken: "Heb toen geen minuut gespeeld"

04-06-2023 11:00 Laatste update: 11:12
5

Anthony Moris (33) kan zondagavond geschiedenis schrijven met Union. Ook voor hem zou het de eerste titel uit zijn carrière al zijn... ook al werd hij kampioen met Standard in 2009.

Moris telt die titel zelf niet mee. "Ik heb toen geen minuut gespeeld, het is niet te vergelijken met een heel seizoen spelen", verklaart hij bij Het Laatste Nieuws. "Voor mij wordt het verhaal pas mooi als er zondag een titel is. Het is iets dat ontbrak op mijn palmares en het is altijd een jeugddroom geweest. Als ik kampioen word, zal dat het mooiste moment uit mijn carrière zijn."

Voor Moris was het een zwaar seizoen met heel veel wedstrijden. "Dit wordt de 56ste... het nationale team niet meegerekend. Dat is veel, maar gelukkig is mijn vrouw Magali erg begripvol. Ze weet dat rust en hersteltijd belangrijk zijn. Ik heb mezelf bijvoorbeeld het hele seizoen verboden om uit eten te gaan. Ze begreep dat en legde het zichzelf ook op."

De kans is groot dat Moris ook volgend seizoen nog tussen de palen staat bij Union. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2026 in het Dudenpark.