Topschutter Cuypers bekroont sterk seizoen met hattrick en winst voor Gent

03-06-2023 22:20
6

Ook in de laatste wedstrijd van het seizoen kon men bij KAA Gent weer rekenen op een sterke Hugo Cuypers. De Speler van het Seizoen van de club kon een 0-1 achterstand nog omzetten in een 3-1 winst tegen Standard.

Veel feest voor aanvang van de partij tegen KAA Gent, dat al zeker was van de eerste plek in de Europe Play-Offs. Het leek ook voor onoplettendheid te zorgen bij de Buffalo's, die na amper elf minuten al op achterstand kwamen na een doelpunt van William Balikwisha.

De Rouches op voorsprong, al bleef die niet lang staan. Na dom Luiks balverlies kon topschutter Hugo Cuypers profiteren en halfweg de eerste helft zijn 25e van het seizoen scoren. Net voor rust ging Gent er uiteindelijk nog helemaal over en bracht Cuypers met zijn tweede van de avond de Buffalo's zelfs op voorsprong.

In de tweede helft kregen we toch een gelijkopgaande partij te zien, met zowel mogelijkheden voor Standard als Gent. Aan de ene kant moest doelman Nardi de Rouches van een doelpunt houden, terwijl Bodart ook in de tweede helft aandachtig moest blijven keepen.

Dat deed Bodart een kwartier voor tijd uitstekend door een strafschop van Cuypers te keren. De strafschop moest echter hernomen worden, waarna Cuypers met zijn derde van de avond de overwinning helemaal veilig wist te stellen.