Vandenbempt over Antwerp: “Als je daarmee toch kampioen wordt, chapeau!”

Vandenbempt over Antwerp: “Als je daarmee toch kampioen wordt, chapeau!”

03-06-2023 17:19
1

Peter Vandenbempt blikt vooruit op de ontknoping in de Jupiler Pro League. Vandenbempt richt zich op Royal Antwerp FC. De titelkandidaat die bij winst zeker is dat het kampioen speelt. Vandenbempt denkt dat het lastig wordt voor Antwerp.

Vandenbempt denkt Antwerp kwalitatief gezien het minste over heeft in vergelijking met KRC Genk en Union SG. “Van Bommel is vér in het nadeel, zeker ook door al die blessures. Als je daarmee dan toch kampioen kunt worden: chapeau!”, citeert Sporza Vandenbempt.

Vandenbempt ziet ook het belang van spits Vincent Janssen. Antwerp moet het in ieder geval stellen zonder Calvin Stengs, maar volgens Vandenbempt zou een gemis van Janssen nog zwaarder zijn om op te vangen. "De vraag is ook hoe fit Jansen nog is. Uit statistieken blijkt dat hij steeds minder loopt. Ik kan er mij iets bij voorstellen, want die heeft wat afgedraafd”, deelt Vandenbempt.

Vandenbempt vertelt verder dat hij het onzin vindt dat het Antwerp tegen de rest zou zijn. “Ze cultiveren dat gewoon om daar misschien een procentje extra motivatie uit te halen”, besluit Vandenbempt.

Aankomende zondag avond valt de beslissing, dan weten we wie zich kampioen van België mag noemen. De beslissing valt tussen Antwerp, Genk en Union.