De Condé duidelijk over El Khannouss: “Kan nog stappen zetten bij KRC Genk”

De Condé duidelijk over El Khannouss: “Kan nog stappen zetten bij KRC Genk”

03-06-2023 14:14
5

Bilal El Khannouss is de laatste weken niet zeker van een basisplaats bij KRC Genk, maar de Marokkaan wordt uiteraard nog steeds gezien als een goudhaantje. Dimitri De Condé sprak met Het Belang van Limburg.

El Khannouss was vorige week wel beslissend tegen Club Brugge met een knappe assist. “Dat was pure schoonheid. Dat zijn de momenten dat ik geniet als liefhebber. Je kan zo de parallel trekken met de manier waarop Luca Brecel het afmaakt in de finale van het WK snooker. Of het gemak waarmee Max Verstappen met 335 kilometer per uur over een racecircuit scheurt.”

Volgens De Condé blijft de Marokkaan sowieso bij KRC Genk. “Het is uitgesloten dat hij nu al vertrekt. Hij kan nog grote stappen zetten bij KRC Genk, wij willen ook niet dat iemand al na één jaar A-kern vertrekt. Ndidi en Bailey zijn de enige twee spelers, die al na anderhalf jaar een volgende stap gezet hebben, dat willen we niet nog eens meemaken.”

Al kan een deal zoals Maarten Vandevoordt wél. “Een transfer in de toekomst, zoals we met Maarten Vandevoordt en Leipzig overeenkwamen, kan eventueel wel. Maar de voorwaarden zullen pittig zijn, voor dergelijke toptalenten moet de lat hoog liggen.”