Van Bommel: “Ik vind het leuk dat het Antwerp tegen de rest is

Van Bommel: “Ik vind het leuk dat het Antwerp tegen de rest is"

03-06-2023 11:59
1

Antwerp liet het vorige speeldag liggen om in eigen huis kampioen te worden. Union Saint-Gilloise speelde gelijk in de Bosuil en de champagne moest nog even terug de frigo in. Dit weekend krijgen Mark van Bommel en co een tweede kans in Genk. 

Van de drie clubs die nog kans maken op de Belgische titel is Antwerp de enige die het lot nog in eigen handen heeft. Een overwinning op Genk zondag zou de Great Old hun 5de titel opleveren, de eerste sinds 1957. Een gelijkspel zou zelfs genoeg kunnen zijn voor Antwerp, als Union er niet in slaagt Club Brugge te verslaan in de andere wedstrijd van de dag. 

"Iedereen is tegen Antwerp. Ik vind het leuk dat het Antwerp tegen de rest is", vertelde Antwerp coach Mark van Bommel vrijdag op een persconferentie. “Na de wedstrijd tegen Union was er veel teleurstelling," zei Van Bommel, geciteerd door RTBF. “Ik heb de spelers ervan overtuigd dat ze de situatie aankunnen als ze geen gekke dingen doen.”

“We bereiden ons voor zoals we altijd doen, zo moeten we het doen. Dat is mentaal ook het beste. Als we nu iets heel anders gaan doen, gaan de spelers denken dat de coach niet meer weet wat hij doet. We zijn niet nerveus en we maken er geen spektakel van, wat ook een van de sterke punten van dit team is. We komen gewoon naar de club om op een ontspannen manier te trainen.”