Guardiola prijst het werk van Ten Hag: Daarin herken ik een heel goede manager

Guardiola prijst het werk van Ten Hag: "Daarin herken ik een heel goede manager"

03-06-2023 11:46

Pep Guardiola steekt de loftrompet voor Erik ten Hag in aanloop naar de FA Cup-finale tussen Manchester City en Manchester United. De manager van The Citizens denkt dat de stadgenoot zich in de handen mag wrijven met de Nederlander.

"Ik identificeer een manager door te kijken hoe hij een elftal beter maakt. Ik beschouw het team op het moment van zijn aantreden tot waar het elftal nu staat", zegt Guardiola op de persconferentie in aanloop naar de eindstrijd op Wembley. "Manchester United wordt beter en beter, dat is niet makkelijk in je eerste seizoen. Ik herken daarin een heel goede manager. Het is een man die ons beroep op de best mogelijke manier vertegenwoordigt op het veld en daarbuiten."

"Ik kan niet zeggen dat we vrienden zijn, want we hebben niet veel contact, maar we hebben samen een korte periode bij Bayern München gehad", vervolgt Guardiola over Ten Hag. "Ik denk dat United nog vele jaren een uitzonderlijke manager heeft."

Vanaf 16u kijken de twee Manchesters elkaar in de ogen in de finale van de FA Cup. Voor Kevin De Bruyne en co wordt het de tweede opdracht in hun zoektocht naar de treble. Volgend weekend wacht nog de belangrijkste afspraak: de Champions-League-eindstrijd tegen Internazionale in Istanbul.