Sevilla leeft mee met arbitrage: Mourinho stond alleen maar naast hem

Sevilla leeft mee met arbitrage: "Mourinho stond alleen maar naast hem"

03-06-2023 11:11
1

Sevilla FC wist een tumultueze Europa-League-finale naar zich toe te trekken na strafschoppen, ten nadele van AS Roma. Anthony Taylor werd tijdens én na de partij voortdurend belaagd. Ook Sevilla bezondigde zich daaraan. Volgens invaller Karim Rekik ging zijn ploeg bewust mee in het bespelen van de scheidsrechter, omdat de ploeg van coach José Mourinho zich zo liet gaan.

De eindstrijd in Boedapest werd woensdag ontsierd door theatraal gedrag. Volgens Rekik zetten de Romeinen dat in gang. "Op een gegeven moment zeiden we: Dan gaan wij het ook doen. Ze bleven het doen en je wil niet dat het tegen je gaat werken en dat ze wel gaan fluiten voor Roma", vertelt Rekik in het Ziggo Sport-programma Voetbal Café. "We wilden het niet, maar we werden min of meer gedwongen om mee te gaan in dat gedrag. Je wil niet dat de scheidsrechter eraan onderdoor gaat."

Rekik leeft mee met arbiter Anthony Taylor en diens assistenten, die meermaals werden lastiggevallen door spelers en trainers. "Ik denk dat de vierde official ook blij is dat hij weer thuis is. Mourinho stond alleen maar naast hem. Bij elk klein dingetje sprong hun hele bank op: gele kaart! We hadden het wel verwacht, zoals iedereen het verwachtte, denk ik. Zeker in een Europese finale. Iedereen weet hoe Mourinho is en hoe zijn teams zijn. Dat zit er gewoon in."

Taylor werd ook op het vliegveld van Boedapest nog belaagd door woedende Roma-fans.