Ik zou Vermeeren verkopen en hem nog jaartje op uitleenbasis bij Antwerp houden

"Ik zou Vermeeren verkopen en hem nog jaartje op uitleenbasis bij Antwerp houden"

03-06-2023 10:16
23

Arthur Vermeeren werd verkozen tot 'Talent van het Seizoen' op de Pro League Awards. Na het WK in Qatar werkte hij zich op tot basisspeler en sindsdien is de tiener een ware steunpilaar op het middenveld van Royal Antwerp FC. Ook René Vandereycken is helemaal wild van hem.

Als het van de oud-bondscoach afhangt, had Vermeeren zelfs genomineerd mogen worden bij de top-drie voor 'Speler van het Seizoen'. Volgens hem is de achttienjarige middenvelder de 'absolute revelatie' van deze Jupiler Pro League. "Wat die heeft gedaan, is heel knap. Een fantastische ontdekking. Je moet het maar doen", klinkt Vandereycken onder de indruk bij Het Nieuwsblad.

Hij geeft meteen ook gratis transferadvies mee aan The Great Old. "Ik zou hem verkopen en hem nog een jaar op uitleenbasis bij Antwerp houden", stelt hij. Mocht Vermeeren definitief verkassen, hoeven Antwerp-fans niet te treuren, sust Vandereycken. "Spelers worden verkocht, maar er duiken altijd nieuwe namen op. Jorne Spileers bij Club Brugge vond ik ook heel goed", geeft hij een concreet voorbeeld.

De immer gemoedelijke Jan Ceulemans denkt daar enigszins anders over. Het hoeft allemaal niet te snel te gaan voor Vermeeren, die pas een half jaar komt piepen bij Antwerp. "Maar nu wordt er al over Barcelona en Manchester United gesproken. Dat lijkt me nog wat vroeg", blijft Ceulemans nuchter.