Wat als Genk het niet haalt, Trésor? Union zou het dan meer verdienen

Wat als Genk het niet haalt, Trésor? "Union zou het dan meer verdienen"

03-06-2023 10:00
6

Nog één keer slapen en dan kennen we eindelijk de landskampioen uit deze zenuwslopende Jupiler Pro League. Met Royal Antwerp FC, KRC Genk en Union Saint-Gilloise zijn er nog steeds drie kanshebbers over. Mike Trésor hoopt dat zijn ploeggenoten en hijzelf Antwerp de baas kunnen én dat Union een steek laat vallen tegen Club Brugge

Die laatste voorwaarde heeft Genk niet in de hand, die eerste uiteraard wel. Het belooft een bijzonder hete avond te worden in de Cegeka Arena, zeker na de tumultueze 'heenmatch' in Deurne-Noord. "We verloren op een heel zure manier op de Bosuil en ik pakte rood", herinnert Trésor zich nog bij Het Laatste Nieuws. Toch koestert de assistenkoning niet noodzakelijk wraakgevoelens tegenover Antwerp. "Weet je, wij zijn de best voetballende ploeg van België. Als wij punten laten liggen, weten we dat het doorgaans aan onszelf ligt. Toen voelde dat anders en dat zorgde voor frustraties", blikt hij nog eens terug op zijn uitsluiting.

Zondag staat vanzelfsprekend de match van het jaar op het programma. Niet iedereen geloofde voor aanvang van het seizoen dat Genk in staat zou zijn om mee te strijden voor de titel. Bij Trésor was die overtuiging er echter al snel. "Eerlijk: vanaf 'matchday one'", glimlacht hij. "De nederlaag op Club Brugge. We verloren, maar waren heel sterk." In de voorbereiding onder nieuwe coach Wouter Vrancken draaide Genk nochtans vierkant, maar tegen Club klikte de puzzel plots in elkaar. "Dat we niet wonnen, heeft ons toen alleen maar meer getriggerd."

Tot slot krijgt Trésor nog een hypothetische vraag voorgeschoteld: mocht Genk er niet in slagen om het kampioenschap in de wacht te slepen, welke tegenstander zou hij het dan wel gunnen? "Als ik eerlijk ben: Union zou het dan meer verdienen", is Trésor rechtuit. "Ook gezien hun Europees parcours. Wij moeten hopen dat Union-Club Brugge de goede kant uitvalt en er vooral voor zorgen dat we onze wedstrijd winnen."