RWDM-eigenaar legt situatie Dailly uit: “Verhalen fysiek intimiderend gedrag”

RWDM-eigenaar legt situatie Dailly uit: “Verhalen fysiek intimiderend gedrag”

02-06-2023 23:25
3

Het rommelt bij promovendus RWDM. Eigenaar John Textor heeft voorzitter Thierry Dailly buitengezet. Hij zou onder meer misbruik hebben gemaakt van clubfondsen. Nu reageert Textor zelf want Dailly ontkent alle geruchten.

Textor en Dailly hebben een overeenkomst dat eerstgenoemde ook bij het sportieve deel van RWDM zal worden betrokken. “De fans zijn nu verbaasd dat ik sportief de touwtjes in handen neem terwijl ik eigenlijk niets anders doe dan is afgesproken en van mij ook werd verlangd.”

Volgens Textor veranderde Dailly later van gedacht. “Ik denk dat Thierry dan spijt kreeg. De club zat financieel safe, maar hij kon de controle niet uit handen geven, ook al was hij ermee akkoord gegaan. Maar je kan niet het geld aannemen en dan ineens van gedachten veranderen.”

Een medewerker zei dat Dailly met geld had geknoeid. “Ik ga zo’n claim niet op papier zetten als dat niet gegrond is want ik weet dat je anders een proces wegens laster aan je laars hebt. Het ging om 400.000 euro die Thierry later terugbetaalde”, citeert Het Laatste Nieuws.

Ook wordt er gesproken van fysiek geweld. “Daarom is er geen klacht ingediend, want dat is in der minne geregeld. En wat dat toxische klimaat betreft: het gaat om meer dan alleen maar een gat in een deur trappen. Er zijn verhalen van fysiek intimiderend gedrag.”