Deila na Standard-vertrek naar Club Brugge: “Een kans en natuurlijke keuze”

Deila na Standard-vertrek naar Club Brugge: “Een kans en natuurlijke keuze”

02-06-2023 22:44
30

Ronny Deila maakt de overstap van Standard Luik naar Club Brugge. De oefenmeester sprak voor het eerste na zijn pikante transfer met het Noorse Telemarksavisa.

Deila vergelijkt Club Brugge met zijn ex-club Celtic. “Ik wil Club op het niveau van Celtic plaatsen, denk ik. Het is een beetje hetzelfde. Het is misschien iets groter bij Celtic qua supporters, maar qua sportief niveau zit Brugge minstens op dezelfde hoogte", citeert Het Nieuwsblad de Noor.

Over de ambities houdt Deila nog de lippen stijf. “Wat de ambities zijn bij Club Brugge? Daar mag ik eigenlijk niets over zeggen, want het gaat over de titel, Europees spelen en het daar ook goed doen. De ambities zijn groot, maar de omstandigheden, de fundamenten zijn er ook beter. Het wordt een spannende uitdaging.”

Deila spreekt van een kans en natuurlijke keuze. “Weet je, ik wil proberen om het zo ver mogelijk te schoppen in het voetbal, dus dit was een natuurlijke keuze voor mij, maar het is een harde en cynische wereld. Ik probeer kansen te grijpen als ze zich voordoen en het dan zo goed mogelijk doen.”