Cruciaal promotieduel Bordeaux gestaakt: fan komt veld op en duwt speler omver

Cruciaal promotieduel Bordeaux gestaakt: fan komt veld op en duwt speler omver

02-06-2023 22:12
4

De cruciale wedstrijd in de Ligue 2 tussen Bordeaux en Rodez is vrijdagavond vrijwel direct na de openingstreffer van de bezoekers stilgelegd. Lucas Buades tekende voor de verrassende 0-1, waarna een supporter van de thuisploeg op het veld verscheen om de middenvelder vervolgens omver te duwen. 

De wedstrijd tegen Rodez, tevens de laatste van het seizoen, is van gigantisch belang voor Bordeaux. De club degradeerde afgelopen seizoen voor het eerst sinds 1991. Dit seizoen leek haast niets een terugkeer naar de Ligue 1 nog in de weg te staan, tot het op de voorlaatste speeldag de tweede plaats (een promotieplaats) verspeelde aan FC Metz. 

Om die reden was Bordeaux vrijdag afhankelijk van nummer twee Metz. Zij moesten verliezen van Bastia, terwijl Bordeaux in eigen huis moest winnen van Rodez. Een nederlaag betekent nog een seizoen in de Ligue 2. 

Rodez kwam in de 23e minuut op voorsprong. Een fan had het daar klaarblijkelijk heel zwaar mee. Hij betrad het veld en gaf Buades een duw. Hij ging vervolgens naar de grond, waarna de scheidsrechter affloot. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer het duel wordt hervat.