Vanhaezebrouck trots op groep KAA Gent: “Dat is echt ongelooflijk knap!”

Vanhaezebrouck trots op groep KAA Gent: “Dat is echt ongelooflijk knap!”

02-06-2023 19:27 Laatste update: 19:51
11

Hein Vanhaezebrouck heeft al verschillende keren geklaagd over de dunne spelerskern van KAA Gent, maar nu is de oefenmeester lovend over zijn spelersgroep.

KAA Gent speelde de afgelopen seizoenen veel matchen. “Over de laatste twee seizoenen speelde Manchester City 119 matchen en staat daarmee op de eerste plaats. Real Madrid werkte 117 duels af en staat daarmee op de derde plaats. En wie staat er daar tussen op de tweede plaats? Wij met 118 wedstrijden! Dat is echt ongelooflijk knap. Het verschil met ploegen zoals Club Brugge is echt groot.”

Vanhaezebrouck vergelijkt ook nog met andere (Europese) clubs. “We speelden over twee seizoenen 25 matchen meer dan KRC Genk, dat is bijna een hele reguliere competitie meer. Bayern München heeft 97 duels afgewerkt, AS Roma werkte twee Europese finales af maar speelde uiteindelijk in totaal acht matchen minder af dan ons.”

Nu weet de coach ook waarom KAA Gent met zoveel blessures kampt. “We vragen ons vaak af waarom we zoveel blessures hadden maar dit zet alles toch in een ander daglicht. Ik ben dan ook enorm fier op mijn spelersgroep die ik ook enorm heb gepusht.”

HVH vraagt telkens veel van zijn kern. “Ik heb enorm veel van hen gevraagd omdat ik zoveel mogelijk spelers erbij wilde houden maar het is niet zo vreemd dat heel wat jongens kampten met overbelasting als je merkt hoeveel wedstrijden we hebben afgewerkt”, citeert Het Nieuwsblad.