Burgemeester De Wever wil stadionsituatie Antwerp opklaren: Akkoord zoeken

Burgemeester De Wever wil stadionsituatie Antwerp opklaren: "Akkoord zoeken"

02-06-2023 17:47 Laatste update: 18:17
27

Royal Antwerp FC wil al een tijdje de Bosuil moderniseren en er werd zelfs even over een nieuw stadion gesproken. Burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, sprak met Het Laatste Nieuws.

De Wever heeft al met Paul Gheysens en grondeigenaar Tania Mintjens gesproken. “Die hele grondkwestie is niet gemakkelijk. Dat heeft historisch heel diepe wortels. We trachten partijen tot akkoorden te brengen. In functie van de ontwikkeling van de club. Die gaat hand in hand met de infrastructuur.”

Volgens De Wever heeft de stad baat bij een vernieuwde Bosuil. “Voor de stad zou een vernieuwde Bosuil ook interessant zijn. Een modern stadion kan veel betekenen voor de uitstraling van een stad.”

De burgemeester vergelijkt met Bayern München. “Als je München binnenrijdt en je ziet dat ‘vogelnest' dat daar staat (de Allianz Arena van Bayern München, red.) ... Ik zal er wel nooit binnenkomen om naar voetbal te kijken. Maar ik kijk ernaar en denk: ‘Wow. Dit is niet zomaar een stadje. Deze stad doet ertoe'.”

De Wever zal alvast proberen om de situatie op te klaren. “Dus ja. Onze stad heeft een stadioninfrastructuur nodig die bij haar status past. Daarom vind ik het ook echt tot mijn job behoren om te trachten die hele situatie tot een goed einde te brengen.”