UPDATE: ‘Anderlecht blokkeert transfer Stassin en weigert derde bod’

UPDATE: ‘Anderlecht blokkeert transfer Stassin en weigert derde bod’

02-06-2023 13:06 Laatste update: 23-06-2023 21:46
41

Lucas Stassin krijgt geen contractverlenging meer bij Anderlecht. Westerlo speelt kort op de bal en gaat de aanvaller nu binnenhalen. Dat bevestigt La Dernière Heure. 

Stassin heeft bij Anderlecht nog wel een contract tot 2024, maar hoeft ook komend seizoen niet te rekenen op veel speelminuten met de A-ploeg. Verschillende clubs hebben al naar hem geïnformeerd, maar Westerlo heeft een streepje voor. Stassin werkte namelijk al samen met coach Jonas De Roeck, die vroeger de beloften van Anderlecht trainde. 

Het zou niet gaan om een uitleenbeurt, maar om een definitieve transfer. Vorig seizoen scoorde Stassin vijftien doelpunten in Eerste Klasse B, goed voor een derde plaats in de topschuttersstand. Het leverde hem ook nog 137 minuten op in 1A, maar coach Brian Riemer zette hem op een zijspoor. Het lijkt erop dat Stassin nu eieren voor zijn geld gaat kiezen. 

Bij Westerlo moet hij de vervanger van Igor Vetokele worden. Hij gaat transfervrij naar Lommel SK.

Update: Volgens journalist Sacha Tavolieri lijkt RSC Anderlecht een transfer van Lucas Stassin naar Westerlo te blokkeren. Paars-wit weigerde naar verluidt een derde bod van 700.000 euro plus bonussen. Anderlecht wil echter minstens 1,2 miljoen euro op tafel zien. Stassin zelf zou naar Westerlo willen verkassen.