Gentse supporters uiten zorgen: Als het maar geen gokbedrijf wordt

Gentse supporters uiten zorgen: "Als het maar geen gokbedrijf wordt"

02-06-2023 10:54
18

De supporters van KAA zijn ongerust over het feit dat de club op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. De fans van Gent zijn bang dat een nieuwe hoofdsponsor minder affiniteit heeft met de Buffalo’s dan hun vorige hoofdsponsor VDK.

De supporters van Gent zijn van mening dat hun vorige hoofdsponsor VDK, niet slechts een sponsor was. “VDK was meer dan zomaar een geldschieter. Een hoofdsponsor is een partij met wie je je verbindt”, citeert Het Nieuwsblad Wim Vanbiervliet, voorzitter van supportersvereniging Tribune 7.  

Gent is nu op zoek naar een nieuwe investeerder en dit kan betekenen dat de Ghelamco Arena ook een nieuwe naam krijgt. Supporter Frederik Sioen hoopt dat VDK een rol kan blijven spelen in het begeleiden van een nieuwe sponsor. “Als hier een buitenlandse investeerder aanklopt zonder link met de club of de stad, is het aan VDK om tegengewicht te bieden”

De geïnterviewde supporters van Gent zijn het in ieder geval met elkaar eens dat ze geen gokbedrijf op de borst van Gent willen zien. “Gokreclame zou niet verstandig zijn, ook omdat er over twee jaar een verbod op komt in het voetbal”, besluit Wim Vanbiervliet.