Lombaerts stopt bij Gent: Weten hoe het is om weekend thuis te zijn met gezin

Lombaerts stopt bij Gent: "Weten hoe het is om weekend thuis te zijn met gezin"

02-06-2023 09:00
3

Voor Nicolas Lombaerts zit het avontuur als KAA Gent-assistent erop. De trainer kiest ervoor zich op zijn gezin te richten en neemt tijdelijk afstand van het voetbal. Lombaerts sprak zich uit over die keuze via de officiële kanalen van KAA Gent.

"De reden is simpel: het is een familiale keuze. Mijn kinderen zijn 3 en 7 jaar en ik zie ze heel weinig. Ik ga eindelijk eens weten hoe het is om een weekend thuis te zijn met vrouw en kinderen", vertelde Lombaerts over de beperkte aandacht die hij zijn kinderen kon schenken als assistent-trainer bij KAA Gent.

Blij met prestatie?

"Of ik het goed gedaan heb? Dat is aan anderen om te beoordelen. Ik heb alvast niet het gevoel dat ik het niet zou aankunnen om hoofdcoach te zijn. Dat ga ik pas weten als ik het zou doen. Maar mijn beslissing heeft niets te maken met de job als coach zelf", zei de voormalig assistent-trainer van Gent.

Adrenalinestoten 

"Om nog eens die adrenalinestoten te voelen die je vroeger als speler ook had. Dat geeft een kick, zeker in de topmatchen. En daarnaast de Europese matchen, dat vond ik als speler ook het leukst. De reis op zich, trainen in een ander stadion, een nieuwe omgeving in je opnemen", aldus Lombaerts over kick die het zijn van assistent-trainer bij KAA Gent hem gaf.

Lombaerts was 2 jaar in dienst als assistent-trainer. Lombaerts is in het verleden ook actief geweest als centrale verdediger bij KAA Gent.