Ronaldo stellig over geruchten terugkeer naar Europa: Ik wil hier ook blijven

Ronaldo stellig over geruchten terugkeer naar Europa: "Ik wil hier ook blijven"

02-06-2023 07:55
1

Cristiano Ronaldo heeft duidelijkheid gegeven over zijn toekomst in Saoedi-Arabië bij Al-Nassr. De Portugese aanvaller zou volgens verschillende media ongelukkig zijn en terug willen naar Europa, maar daar is volgens Ronaldo niets van waar.

"Ik wil hier ook blijven", aldus Ronaldo op de officiële kanalen van de Saoedische voetbalbond. "Ik zal hier dan ook blijven. Ik denk dat deze competitie de komende vijf seizoenen zo door moet blijven groeien. Dan denk ik dat de Saoedische competitie zich bij de beste vijf competities van de wereld kan voegen."

Volgens Ronaldo is de competitie in Saoedie-Arabië 'erg sterk'. Hij heeft echter nog wel wat aanmerkingen. "Er liggen nog veel kansen om te groeien. Ik denk dat de competitie competitief is, met veel sterke teams en goede spelers. Ook Arabische spelers halen een hoog niveau. Maar er moet genoeg verbeteren."

Ergernis
De Portugese wereldster ergert zich aan de tijd die wedstrijden stilliggen door beslissingen van arbiters. "De scheidsrechters, het VAR-systeem. Het mag allemaal wel eens wat sneller. Dat zijn twee dingen die verbeterd moeten worden. Maar ik ben hier gelukkig."

Al-Nassr is niet het enige team waarvoor Ronaldo speelt. Roberto Martinez, de voormalig bondscoach van de Rode Duivels, koos ervoor Ronaldo weer op te roepen voor het nationale team van Portugal.