Amateurs over tijd met Vrancken: Liet dingen achter, na 10 jaar nog waardevol''

Amateurs over tijd met Vrancken: "Liet dingen achter, na 10 jaar nog waardevol''

02-06-2023 07:40

Coach Wouter Vrancken was zeker niet altijd actief op het allerhoogste niveau van België. Het begon allemaal bij RDK Gravelo, dat in de vierde provinciale uitkwam. Ze genieten daar nog steeds van de waarde die Vrancken toevoegde.

"Eén van onze krachten was dat hij ook de bankzitters wist te betrekken", liet speler Kim Schroyen weten aan Het Nieuwsblad.

"Wouter is als een tornado door onze club gekomen en heeft dingen achtergelaten die meer dan tien jaar later nog waarde hebben voor onze spelers'', vertelde schatbewaarder Jan Verbeek.

"Tegelijk was hij ook de man die op een ongedwongen manier een heel gezellige sfeer wist te creëren", benadrukte de schatbewaarder over dat de druk niet altijd op de ketel stond bij de trainer van KRC Genk.

"Daarvoor ging hij als het moest zelfs donderdag na de training tot diep in de nacht met de spelers op café", aldus Verbeek, die een zeer betrokken trainer schetste.

Vrancken is sinds afgelopen zomer in dienst bij KRC Genk. De trainer wist met Genk de eerste plek te bemachtingen in de reguliere Jupiler Pro League. Inmiddels moet Vrancken hopen op verliespunten van Union SG tegen Club Brugge, terwijl Genk zelf moet winnen van koploper Royal Antwerp FC in Play-Offs 1. Dan wordt Genk alsnog kampioen.