Ex-eigenaar Union tevreden met Engelsman Bloom: Mijn gevoel was juist

Ex-eigenaar Union tevreden met Engelsman Bloom: "Mijn gevoel was juist"

01-06-2023 22:20

Union SG staat voor een tweede jaar op rij klaar om de titel te pakken en strijdt daarvoor tegen onder andere Antwerp-voorzitter Paul Gheysens. Opvallend, aangezien de zakenman in het verleden de club nog wilde kopen. Toenmalig eigenaar Jürgen Baatzsch koos in 2018 echter voor de Engelsmannen Tony Bloom en Alex Muzio.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws onthult Baatzsch dat ook Gheysens en Duchâtelet kandidaten waren om Union over te nemen. De zakenman koos echter voor het duo uit Engeland. "Zij waren vastbesloten om het DNA van de club voort te zetten", zegt Baatzsch. "Ook dat was belangrijk voor mij. Ik weet dat de fans in het begin sceptisch waren over de verkoop, maar… Ik denk dat mijn gevoel juist was", geeft hij aan.

En onder de leiding van Bloom en Muzio is Union inmiddels uitgegroeid tot een echte titelkandidaat. Nu al voor het tweede seizoen op rij. "Ze zijn er met een extreme snelheid op vooruit gegaan. Dat had ik nu ook niet verwacht. Maar weet je wat mij het meeste plezier doet? Hoe de nieuwe eigenaars zich ‘l'esprit Union' hebben eigen gemaakt", besluit Baatzsch.

De leiding van het Engelse duo zorgde al voor een titel in de Challenger Pro League en kan binnenkort ook nog zorgen voor een titel in de Jupiler Pro Leaguue.