'Tedesco belt met Rode Duivel Lavia (19) om hem advies te geven over speeltijd'

'Tedesco belt met Rode Duivel Lavia (19) om hem advies te geven over speeltijd'

01-06-2023 20:16
14

De 19-jarige Roméo Lavia, heeft zich in positief opzicht laten zien tijdens zijn eerste seizoen in de Premier League namens Southampton FC. De door RSC Anderlecht opgeleide middenvelder maakte in maart zijn debuut als Rode Duivel, maar krijgt nu ander advies van bondscoach Domenico Tedesco.

Tedesco heeft telefonisch contact gehad met Lavia en hem geadviseerd om met de Jonge Duivels mee te gaan naar het EK voor beloften in Georgië en Roemenië. Tedesco denkt dat het het nuttiger is voor de ontwikkeling voor Lavia om te spelen met de Jonge Duivels dan dat hij op de bank zit bij de Rode Duivels tegen Oostenrijk en Estland, weet Het Nieuwsblad.

De Jonge Duivels kunnen Lavia goed gebruiken, de Jonge Duivels zitten op het EK in een poule met Nederland, Portugal en Georgië. Naast Lavia zitten Zeno Debast van Anderlecht en Charles De Ketelaere van AC Milan bij de voorselectie van de Jonge Duivels.

Lavia degradeerde dit seizoen met Southampton uit de Premier League naar het Championship. Toch speelde de pas 19-jarige verdedigende middenvelder maar liefst 35 wedstrijden voor Southampton. Het is nog onduidelijk waar Lavia aankomend seizoen gaat spelen, hij heeft bij Southampton nog een contract tot de zomer van 2027.