Heynen na blessure tegen Club Brugge: “Ik was emotioneel door de cruciale fase”

Heynen na blessure tegen Club Brugge: “Ik was emotioneel door de cruciale fase”

01-06-2023 20:03
1

Bryan Heynen, de aanvoerder van KRC Genk, blikt terug op zijn uitvallen tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en Genk. Heynen en Genk wisten met 1-3 de belangrijke wedstrijd te winnen via twee doelpunten van Joseph Paintsil en een doelpunt van Patrik Hrosovsky.

Heel Genk hoopt dat aanvoerder Heynen weer fris aan de start kan staan van de laatste wedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Heynen vertelt over het moment waardoor hij naar de kant moest tegen Club Brugge. “De bal gaat tussen mij en en Onyedika in, we gaan allebei voor de bal, we botsen en ik krijg net zijn knie onder de mijne. Waardoor ik wat last had, ik heb nog geprobeerd om verder te spelen”, vertelt Heynen via de officiële kanalen van Genk.

Heynen was op het veld zichtbaar aangeslagen en gelooft nu dat hij door de botsing geen ernstige blessure heeft opgelopen. “Ik heb niks gevoeld wat ik voorheen heb gevoeld, dus zeker geen ernstige schade, maar het stoorde mij gewoon te erg. Ik was gewoon een beetje emotioneel omdat het op een cruciaal moment in de wedstrijd was”, deelt Heynen.

Heynen gaat nog wat dieper in op de reden waarom de wissel emotioneel zo veel deed met hem. “Je kan je ploeg niet meer op volle kracht helpen, dan besef je dat het beter is om eraf te gaan. Dat is voor mij een beetje moeilijk, de tranen waren niet van pijn of schrik maar eerder omdat ik de ploeg niet meer kon helpen”, besluit de aanvoerder van Genk.

Heel Genk hoopt dat aanvoerder Heynen weer aan de aftrap staat als zondag de cruciale laatste wedstrijd tegen Antwerp gespeeld gaat worden. De ploeg van hoofdtrainer Wouter Vrancken moet winnen om kans te maken op het kampioenschap.