Heynen na Club Brugge – Genk: We hebben ons DNA, maar blij met 3 punten

Heynen na Club Brugge – Genk: "We hebben ons DNA, maar blij met 3 punten"

01-06-2023 18:40
13

Bryan Heynen, de aanvoerder van KRC Genk, blikt terug op de belangrijke overwinning van KRC Genk tegen Club Brugge. Het lukte Genk uit in het Jan Breydelstadion een 1-3 zege te boeken. Heynen was zich zeer bewust van het belang van deze wedstrijd.

Heynen begint door te vertellen dat Genk zeer content was toen het hoorde dat Royal Antwerp FC en Union SG 1-1 speelden. “Uiteraard wel opluchting dat de wedstrijd daar op 1-1 eindigt”, deelt Heynen via de officiële kanalen van Genk.

Heynen zag dat het tegen Club Brugge niet vanzelf ging voor Genk. “Het geluk dat de laatste weken tegenzat, zat deze keer mee. Je merkt dat het einde van het seizoen erin sleept, je voelt iets eerder de vermoeidheid, je probeert iedereen te motiveren om nog vijf minuten vol te gaan”, vertelt Heynen.

Heynen zag ook tegen Club Brugge dat doelman Maarten Vandevoordt een sterke wedstrijd keepte.  “Maarten keepte een geweldige wedstrijd”, meldt Heynen, ook meent de aanvoerder dat Genk blijft vertrouwen. “Het geloof blijft zeker aanwezig, we hebben al vaak uit het niets een doelpunt gemaakt, we zijn blijven geloven dat we het geluk opnieuw aan onze zijde zullen krijgen”, meent Heynen.

Heynen weet dat het nu in de cruciale eindfase van de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League puur om de punten gaat. “Uiteindelijk draait het om drie punten, uiteraard hebben we ons DNA we willen altijd mooi voetbal brengen. Nu hebben we het misschien niet zo mooi gedaan, maar zijn we heel blij met de drie punten”, besluit Heynen.

Door de belangrijke overwinning van Genk op Club Brugge houdt de ploeg van aanvoerder Heynen kans op het kampioenschap van de Jupiler Pro League. Om kampioen te worden zal Antwerp zondagavond verslagen moeten worden en zal Union SG punten moeten laten liggen tegen Club Brugge.