Messi vertrekt bij PSG: 'Maar een terugkeer naar Barça gaat niet gebeuren'

Messi vertrekt bij PSG: 'Maar een terugkeer naar Barça gaat niet gebeuren'

01-06-2023 17:00
2

Lionel Messi keert niet terug naar FC Barcelona, verwacht de gerenommeerde Spaanse journalist Guillem Balague. De toekomst van de Argentijnse sterspeler is al weken onderwerp van gesprek. 

Het contract van Messi bij Paris Saint-Germain loopt eind deze maand af. Een nieuwe verbintenis in de Franse hoofdstad komt er niet en Messi heeft besloten om te vertrekken. De 35-jarige aanvaller werd al in verband gebracht met een overstap naar Saudi-Arabië, Inter Miami en een terugkeer naar Barcelona. 

Dat laatste gaat in ieder geval niet gebeuren, stelt Balague in zijn column voor BBC Sport. 'De verwachting is dat Messi in de komende uren gaat beslissen waar hij volgend seizoen speelt. Het enige dat zeker lijkt, is dat dat niet bij Barcelona gaat gebeuren. Zijn entourage heeft Barcelona verteld dat ze geen nieuwe aanbiedingen meer zullen afwachten.'

Messi was dit seizoen goed voor zestien goals en zestien assists in 31 Ligue 1-duels. Zijn verbintenis loopt tot 31 juni, waarna de wereldkampioen transfervrij is.