'Standard kan niet hetzelfde contract aanbieden als KAA Gent voor Gerkens'

'Standard kan niet hetzelfde contract aanbieden als KAA Gent voor Gerkens'

01-06-2023 16:01
15

Pieter Gerkens neemt binnenkort afscheid van Royal Antwerp FC en kiest voor zijn nieuwe club. KAA Gent en Standard toonden interesse en die eerste ploeg lijkt de strijd ook te gaan winnen.

Aanvankelijk stond Standard bijzonder dicht bij een akkoord met Gerkens, maar in laatste instantie wist Gent hem toch voor de neus van de Rouches weg te snoepen. Bij SudPresse klinkt het dan Gerkens een mooier aanbod kreeg vanuit Gent, dat de Rouches wist te overtreffen.

Zo boden de Buffalo's Gerkens een contract van vier seizoenen aan, terwijl men bij Standard niet verder wilde gaan dan drie jaar met optie. Daarnaast kreeg Gerkens bij Gent ook een gelijkwaardig voorstel als zijn loon bij Antwerp. Een som die Standard niet wilde en kan betalen.

Voor Gerkens wordt het dus en stap naar Gent, waar hij zijn carrière nieuw leven kan inblazen. De 28-jarige middenvelder kende periodes met ups en downs bij Antwerp, waar hij uiteindelijk 105 keer voor uitkwam. Daarin was hij goed voor tien doelpunten en tien assists.