OFFICIEEL: PSG-coach Galtier bevestigt vertrek van Messi bij de club

OFFICIEEL: PSG-coach Galtier bevestigt vertrek van Messi bij de club

01-06-2023 13:53 Laatste update: 13:58
2

Lionel Messi vertrekt deze zomer definitief bij Paris Saint-Germain. Trainer Christophe Galtier bevestigt de exit van de 35-jarige Argentijn op het persmoment voor de laatste competitiewedstrijd tegen Clermont Foot.

Tegen Clermont zal Messi voor het laatst in actie komen voor PSG. "Ik heb het voorrecht gehad om met de beste speler in de geschiedenis van het voetbal te werken. Zaterdag is zijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes", bevestigt Galtier. Een vertrek van Messi hing al geruime tijd in de lucht. FC Barcelona, Inter Miami en Al-Hilal hengelen naar de handtekening van de aanvaller.

"Ik hoop dat hij zaterdag op de best mogelijke manier wordt ontvangen", vervolgt Galtier. "Het eerste seizoen moest hij zich aanpassen, het was zijn eerste seizoen buiten Barcelona. Dit jaar was hij belangrijk en altijd aanwezig op de trainingen. De kritiek op hem is niet terecht. In een seizoen met een WK heeft hij ongelooflijke statistieken. Hij heeft altijd in dienst van het team gespeeld. Ik herhaal: het was een voorrecht om hem te begeleiden."

Het contract van Messi loopt volgende maand af, wat betekent dat hij transfervrij vertrekt. Hij speelde, het duel met Clermont niet meegeteld, 74 officiële wedstrijden voor PSG. Daarin scoorde hij 32 keer en gaf hij 35 assists.