De Vlieger koos Club Brugge boven Cercle: De Boeck sprak toen niet meer met mij

De Vlieger koos Club Brugge boven Cercle: "De Boeck sprak toen niet meer met mij"

01-06-2023 20:31

Geert de Vlieger, de ex-Rode Duivel en oud-speler van Club Brugge, blikte tijdens de podcast van MIDMID terug op zijn voetbalverleden. De Vlieger belandde in de herfst van zijn carrière nog onder de lat van Club Brugge, de oud-doelman vertelt dat hij eerst dicht bij een overstap naar Cercle Brugge was.

De Vlieger vertelt tijdens de podcast dat hij bij Zulte-Waregem over een aflopend contract beschikte “Dat wist ook Glen de Boeck, de toenmalig hoofdtrainer van Cercle Brugge. Hij polste mij of ik nog een jaar bij Cercle wilde keepen en dat ik daarna zou kunnen toetreden in de staf”, deelt De Vlieger.

De Vlieger laat weten dat hij oren had naar een overstap richting Cercle Brugge. De doelman kwam op gesprek maar er kon diezelfde dag nog niet iets concreets worden afgesproken. “Ik rijd naar huis, ik pak de afrit en ik krijg telefoon van Luc Devroe (Club Brugge), die had ik een maand ervoor gezien op een communiefeest en hij vraagt aan mij wat ik ga doen volgend jaar”, vertelt De Vlieger.

Devroe vertelde via de telefoon aan De Vlieger dat ze bij Club Brugge op zoek zijn naar een doelman. De Vlieger meldde aan Devroe dat hij ook in gesprek was met Cercle, maar dat er nog geen akkoord was bereikt. De Vlieger maakte de volgende afspraak met Devroe. “Ik pak geen telefoon meer op van Cercle vanavond, ik kom morgen vroeg naar het stadion gereden. Ik ben er om 10 uur en het moet om 12 uur moet het beslist zijn”, deelt De Vlieger.  

De Vlieger vertelt dat hij toch een voorkeur had voor Club Brugge. “Cercle had nog niet gebeld, ik wilde eigenlijk naar Club Brugge op dat moment, als ik dan kon kiezen”, deelt De Vlieger. De oud-doelman vond het wel belangrijk om toch nog naar de Boeck te rijden om het nieuws met hem te delen. “Hij heeft toen een hele tijd niet meer met mij gesproken daarna”, besluit De Vlieger.