Fredberg ambitieus bij Anderlecht: Willen de kern gevoelig versterken

Fredberg ambitieus bij Anderlecht: "Willen de kern gevoelig versterken"

01-06-2023 13:44
48

Anderlecht hield woensdagavond een Fanboard, waarbij de fans vragen mochten stellen aan CEO Jesper Fredberg. Hij beloofde alvast versterkingen in de zomer. 

"Doordat we in de winter erin geslaagd zijn om te besparen, kunnen we deze zomer slagkrachtiger zijn", wordt Fredberg door Anderlecht Online geciteerd. "We willen spelers met impact en rendement halen. Het draait vooral om de juiste posities én waar krijgen voor ons geld. We willen de kern gevoelig versterken."

Voorlopig is het echter windstil op de transfermarkt. "Omdat ons seizoen vroegtijdig eindigde en de buitenlandse competities nog liepen, is het moeilijk om nu al spelers te tekenen. Maar we willen zoveel mogelijk het team al vormgeven tegen tegen de start van het nieuwe seizoen en dus niet wachten op het einde van de mercato. Dat is de ambitie."

In Het Nieuwsblad stond vorig weekend dat Anderlecht maar liefst zeven nieuwe basispionnen wil halen. Dat werd ten stelligste ontkend door Fredberg. Verder bevestigde Fredberg dat er wel degelijk nog een kapitaalsinjectie doorgevoerd gaat worden, in tegenstelling tot wat er in Humo wordt beweerd.