De biedingen van zowel Duchâtelet als Gheysens vielen te laag uit

"De biedingen van zowel Duchâtelet als Gheysens vielen te laag uit"

01-06-2023 12:16 Laatste update: 12:40
9

Union scheert momenteel hoge toppen onder het bewind van de Britse zakenman Tony Bloom. Ei zo na was het anders gelopen. Zowel Roland Duchâtelet als Paul Gheysens hadden ook interesse, zo vertelt ex-eigenaar Jurgen Baatzsch. 

Union kende lange tijd financiële problemen en zocht dan ook nieuwe investeerders. "Ik nam in 2015 al contact op met Roland Duchâtelet", vertelt Baatzsch bij Het Laatste Nieuws"Hij is ook verschillende keren in Brussel geweest. Om te bekijken hoe hij bepaalde zaken kon verbeteren. De infrastructuur, de capaciteit… Maar zijn bod was te laag. Niet veel, maar toch… Ach, Meneer Duchâtelet is een slimme en goede zakenman.”

Ook Gheysens passeerde de revue. "Ik zag hem inderdaad als een potentiële investeerder. Voor alle duidelijkheid: ik ben degene die hem gebeld heeft, niet omgekeerd. Ik denk dat hij zich op dat moment vooral wilde wreken op Anderlecht omdat hij er niet in geslaagd was om die club te kopen (in 2017, red.). We hebben mekaar ontmoet in de Ghelamco Arena, maar net als bij Duchâtelet lag zijn bod onder mijn verwachtingen."

In maart 2017 werd Gheysens de nieuwe eigenaar van Antwerp. Duchâtelet was tot 2015 eigenaar van Standard en had ook enkele buitenlandse clubs, maar stapte inmiddels uit het voetbal.