De Condé: Andere ploegen missen ook spelers, wie gaat er het beste mee om?

De Condé: "Andere ploegen missen ook spelers, wie gaat er het beste mee om?"

1 juni - 09:32
11

Dimitri De Condé, de technisch directeur van KRC Genk, blikt vooruit op het mogelijke kampioenschap van Genk. De Condé weet dat Genk niet de topfavoriet is en ziet een emotionele zondagavond tegemoet.

De Condé weet dat Genk in ieder geval de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC moet winnen. "We moeten gewoon de wedstrijd thuis winnen, dat is onze enige opdracht", citeert Sporza De Condé.

De Condé vertelt dat de zege tegen Club Brugge vertrouwen en hoop heeft gegeven. Maar de directeur is zich bewust dat Genk het niet in eigen hand heeft. “Of we nu de derde hond in het kegelspel zijn? Nee, want we spelen thuis in een kolkende arena, maar dat we niet de topfavoriet zijn, dat is ook duidelijk”, deelt De Condé.

Waar Genk er alles aan doet om aanvoerder Bryan Heynen klaar te krijgen voor de wedstrijd tegen Antwerp, moet Antwerp Calvin Stengs missen en Union SG moet het zonder middenvelder Senne Lynen stellen. "Maar ook de andere ploegen missen belangrijke spelers, de ploeg die er mentaal het beste mee om gaat, maakt het meeste kans", vertelt De Condé.

De Condé maakte zelf eerder een kampioenschap mee met Genk in 2019 en hij weet dan ook wat zondag teweeg kan brengen.  Het zal heel emotioneel zijn. Ik ben nog heel rustig op dit moment, maar zulke wedstrijden zijn de meest stresserende momenten”, besluit De Condé.

Genk zal moeten winnen van Antwerp om kans te maken op het kampioenschap van de Jupiler Pro League. Bij een winstpartij op Antwerp is het ook nog cruciaal voor Genk dat Union SG punten laat liggen tegen Club Brugge.