Boskamp over ontknoping JPL: Zij zullen zondag tekeergaan als tijgers

Boskamp over ontknoping JPL: "Zij zullen zondag tekeergaan als tijgers"

01-06-2023 08:22
11

De allesbeslissende, allerlaatste speeldag van de Jupiler Pro League zit eraan te komen. Johan Boskamp blikt vooruit op welke club er volgens hem psychologisch in het voordeel is in de laatste wedstrijd van de Champions’ Play-Offs. Royal Antwerp FC, KRC Genk of Union SG.

Boskamp antwoordt direct overtuigd. “Ik zeg Antwerp. Iedereen denkt dat ze mentaal een zware tik hebben gekregen nadat ze tegen Union de titel door hun vingers hebben laten glippen, maar volgens mij kan een sluwe vos als Van Bommel dat in zijn voordeel uitspelen”, citeert Het Belang van Limburg, Boskamp.

Boskamp gelooft dat Antwerp extra gemotiveerd zal zijn omdat het Boskamp opvalt dat niemand het buiten Antwerpen het The Great Old gunt om kampioen te worden. “De Brugse supporters waren zelfs anti-Antwerp-liedjes aan het zingen na de late Genkse goals, daar stond ik van te kijken”, vertelt Boskamp.

Boskamp denkt dat dit juist inspeelt op de vaardigheden die van Bommel als speler ook al had. “Ik verwacht wel dat hij zijn spelers zal opnaaien, ja. Op dat vlak moet je hem niets meer leren. Let maar op, die gaan zondag tekeergaan als tijgers”, besluit Boskamp.

Boskamp gelooft dat Antwerp door dit wij-tegen-de-wereld-gevoel psychologisch gezien in het voordeel is, toch durft Boskamp geen uitspraak te doen over wie uiteindelijk kampioen wordt. Zondag gaat Club Brugge op bezoek bij Union en komt Antwerp naar Genk.