UPDATE: Vermeeren (Antwerp) verkozen tot Pro League-Talent van het Jaar

UPDATE: Vermeeren (Antwerp) verkozen tot Pro League-Talent van het Jaar

31-05-2023 15:01 Laatste update: 02-06-2023 20:25
36

Het orgelpunt van de Jupiler Pro League valt komende zondag, maar ook op individueel vlak vallen er nog prijzen te verdienen. Op de Pro League Awards wordt bijvoorbeeld de onderscheiding voor 'Talent of the Season' uitgereikt. Na een schifting schieten er nog drie kanshebbers over: Maxim De Cuyper (KVC Westerlo), Bilal El Khannouss (KRC Genk) en Arthur Vermeeren (Royal Antwerp FC).

Iemand van dat drietal mag zich straks de meest veelbelovende jongeling uit de JPL noemen. Als speler van Westerlo is De Cuyper misschien de underdog, maar de linksachter was wel van augustus tot mei prominent in beeld. Vooral op aanvallend vlak liet de huurling van Club Brugge puike dingen zien. Volgend seizoen krijgt hij overigens zijn kans bij de hoofdmacht van Blauw-Zwart.

Ook twee titelpretendenten leveren een kandidaat af. Zowel El Khannouss als Vermeeren beleven het jaar van hun doorbraak. Die eerste mocht met Marokko zelfs mee naar het WK, een beloning voor zijn sierlijke optredens bij Genk. Die laatste kwam voor dat WK dan weer nauwelijks in het stuk voor, maar ontpopte zich nadien tot regelrechte sensatie op het middenveld van Antwerp. Vermeeren miste nauwelijks nog een minuut.

Eerder had de Pro League in samenwerking met mede-organisator Het Nieuwsblad al drie kanshebbers bekend gemaakt voor de eretitel 'Player of the Season'. Daarin nemen twee Unionisten, Viktor Boniface en Teddy Teuma, het op tegen Mike Trésor van Genk.

Update: Arthur Vermeeren (Royal Antwerp FC) is verkozen tot Talent van het Jaar, dat laat de Pro League weten.

No Poll