OFFICIEEL: Verbruggen-concurrent Flekken verhuist naar Brentford

OFFICIEEL: Verbruggen-concurrent Flekken verhuist naar Brentford

31-05-2023 13:18

Het is officieel: Mark Flekken speelt vanaf volgend seizoen voor Brentford FC. De Engelse club maakt dertien miljoen euro over naar SC Freiburg voor de concurrent van RSC Anderlecht-doelman Bart Verbruggen bij Oranje.

Flekken werd in 2018 door Freiburg voor twee miljoen euro overgenomen van MSV Duisburg. De Nederlandse sluitpost speelde daarvoor in het shirt van Allemannia Aachen, Greuther Fürth en in zijn jeugdjaren bij Roda JC. Flekken kwam in totaal tot 95 wedstrijden in het shirt van SC Freiburg. Hij tekent bij Brentford een contract tot 2027. 

In zijn tijd bij Freiburg groeide Flekken ook uit tot international van Oranje. De doelman stond in totaal vier keer onder de lat bij het Nederlands elftal. Hij werd door toenmalig bondscoach Louis van Gaal niet meegenomen naar het WK in Qatar.

Flekken laat in een reactie op de clubsite weten dolblij te zijn met zijn stap naar Engeland. "Ik heb er heel veel zin in. Het is een compleet nieuw hoofdstuk voor me en een grote stap in mijn carrière. Als je me dit zeven jaar geleden had verteld, toen ik nog in de derde divisie in Duitsland speelde, dan had ik je waarschijnlijk voor gek uitgemaakt."

SC Freiburg, waarmee Flekken dit seizoen als vijfde eindigde in de Bundesliga, bedankt de Nederlander via een bericht op de clubkanalen. 'Bedankt Flekki! We wensen je het allerbeste voor de toekomst.'