Man United-coach blikt terug op moeilijk begin: Ik haatte mezelf

Man United-coach blikt terug op moeilijk begin: "Ik haatte mezelf"

30-05-2023 23:20

Erik ten Hag denkt niet graag terug aan zijn slechte seizoensstart bij Manchester United. De trainer van de Engelse topclub verloor met 2-1 van Brighton & Hove Albion en ging daarna met 4-0 onderuit in het uitduel met Brentford. 

Ten Hag trok zich de nederlagen naar eigen zeggen persoonlijk aan. "Ik haatte mezelf. Het is mijn verantwoordelijkheid om mijn eisen en mentaliteit in het team te brengen. 4-0 achter met rust, kom op! Wat ben je aan het doen?", aldus de voormalig Ajax-coach in gesprek met The Times.

Na de nederlagen besloot Ten Hag om meer discipline in de ploeg te brengen. De spelers van Manchester United hadden eigenlijk een vrije dag, maar de oefenmeester liet de spelers toch naar de club komen. Hij eiste dat iedereen maar liefst 13,6 kilometer zou hardlopen, de afstand die de spelers van Brentford meer liepen dan zij. Ten Hag liep zelf ook mee.

"Ja, ik ben verantwoordelijk. Ik heb een hekel aan managers die als ze winnen zeggen: Ik heb gewonnen, en als ze verliezen: De spelers hebben verloren. Nee! We winnen samen en we verliezen samen. Als je een gevoel van trots hebt, dan kun je niet zo spelen als wij deden tegen Brentford", vertelt Ten Hag.

Het ging Ten Hag vooral om de manier waarop Manchester United verloor. "Ik kan best accepteren dat je een wedstrijd verliest, vooral in het begin. Spelers moeten wennen aan de manier van spelen, de nieuwe manager, de nieuwe technische staf. Een nederlaag kan dus gebeuren, maar niet op deze manier. We worden betaald om een prestatie te leveren. We krijgen zelfs heel goed betaald en dan verwacht je nog meer. Het was totaal onaanvaardbaar hoe we speelden."