'Zirkzee (ex-Anderlecht) mag hopen op terugkeer door grote poort, Ajax wil hem'

'Zirkzee (ex-Anderlecht) mag hopen op terugkeer door grote poort, Ajax wil hem'

30 mei - 21:16
7

Joshua Zirkzee is op de radar verschenen bij Ajax. Dat meldt de Duitse tak van SkySport dinsdag. De oud-aanvaller van RSC Anderlecht speelt op dit moment voor Bologna, maar zou op het lijstje staan in Amsterdam.

Ajax zou deze zomer minimaal één spits willen aantrekken en daar zou Zirkzee dus een optie voor zijn. De Nederlander kent veel spelers bij Ajax al goed, aangezien hij al een aantal jaar deel uitmaakt van Jong Oranje. De 22-jarige Zirkzee vertrok in 2017 uit Nederland om in de jeugd van Bayern München te gaan spelen. Uiteindelijk veroverde hij geen basisplaats in de hoofdmacht.

Via uitleenperiodes moest Zirkzee dan maar ervaring opdoen. Zo kwam hij vorig seizoen bij Anderlecht terecht. Daar toonde de aanvaller bij momenten zijn klasse. Een verlengd verblijf zat er echter niet in, aangezien Bologan wél over voldoende budget beschikte om Zirkzee definitief aan te trekken. De Italianen kochten hem afgelopen zomer voor 8,5 miljoen euro, maar Bayern hield wel een terugkoopclausule. Dit seizoen maakte hij in twintig duels zijn opwachting voor Bologna, maar hij scoorde slechts één keer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s