'Ajax gaat niet verder met trainer Heitinga, alleen nog niet aan Heitinga gemeld'

'Ajax gaat niet verder met trainer Heitinga, alleen nog niet aan Heitinga gemeld'

30 mei - 18:44
2

Ajax gaat niet verder met John Heitinga als trainer, stelt Mike Verweij, clubwatcher voor De Telegraaf. De journalist vindt het belachelijk dat de 39-jarige oefenmeester nog niet op de hoogte is gesteld van het besluit.

"Ajax heeft afscheid genomen van John Heitinga. Alleen is er nog één iemand die dat niet weet: dat is Heitinga zelf", zegt Verweij in de Kick-Off voetbalpodcast. Hij hekelt de manier waarop er binnen Ajax met Heitinga wordt omgegaan. "Een voorbeeld is de presentatie van Branco van den Boomen. Het is bij Ajax traditie dat de technische directeur, trainer en speler op de foto gaan. Maar Heitinga was nergens te bekennen."

Verweij heeft over het ontbreken van Heitinga op die foto contact opgenomen met Sven Mislintat. "Hij zei niet op de hoogte te zijn van dat soort tradities en dat er niets achter schuilt", vertelt hij. "Dat geloof ik dan wel, want hij komt over als een hele oprechte man."

Fábio Silva
Maandag kwam naar buiten dat Ajax PSV-huurling Fábio Silva (ex-RSC Anderlecht) in het vizier heeft. Volgens Verweij is een tijdelijke overgang van de Portugees, die eigendom van Wolverhampton Wanderers is, niet aan de orde." Ik heb begrepen dat het op dit moment voornamelijk een spelletje is van de zaakwaarnemer. Ik kan me wel voorstellen dat Ajax uiteindelijk geïnteresseerd is, want het is een talentvolle spits."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s