Xavi hoopt op terugkeer van Messi: 'Ik heb hem gesproken, de bal ligt nu bij hem'

Xavi hoopt op terugkeer van Messi: 'Ik heb hem gesproken, de bal ligt nu bij hem'

29-05-2023 19:12
1

Xavi Hernández hoopt nog altijd dat Lionel Messi terugkeert naar FC Barcelona. De oefenmeester heeft zelfs al met de Argentijnse wereldster gesproken over een rentree bij de Catalaanse topclub.

"Het zou logisch voor me zijn", aldus Xavi in gesprek met SPORT. De oefenmeester gaf toe dat hij Messi graag zou verleiden tot een terugkeer in Camp Nou. "Ik heb de leiding over onze ploeg en onze voorzitter (Joan Laporta, red.) op de hoogte gesteld van mijn wens om hem te halen. Ik twijfel er niet aan. Hij heeft de honger, is een winnaar, een leider en daarnaast een beslissende voetballer."

Xavi vervolgt: "Ik praat geregeld met hem. Dan vertel ik hem hoe ik zijn rol zie. Hij is een andere speler geworden. Wat hij ons zou geven? De laatste pass in de final third, assists, gevaar uit spelhervattingen, doelpunten. Wat niet? Hij zou veel aan ons bijdragen. Ik twijfel geen seconde over zijn toegevoegde waarde. Alleen het hangt ook van hem af, maar ik denk dat hij het zou willen."

"Leo is zonder twijfel de beste speler in de geschiedenis van de club geweest", vervolgde Xavi. "Hij heeft nog jaren te gaan op het allerhoogste niveau. Geen twijfel dat hij ons zou helpen. Hij kan spelen als valse negen, als vleugelspeler, als middenvelder, waar niet eigenlijk? Hij begrijpt voetbal. Als hij kan brengen wat hij op het WK bracht, dan is het een buitengewone speler. De bal ligt bij hem."