'PSV en Silva (ex-Anderlecht) gaan uit elkaar, club wil transferwaarde kweken'

'PSV en Silva (ex-Anderlecht) gaan uit elkaar, club wil transferwaarde kweken'

29-05-2023 18:01
2

Fábio Silva en PSV gaan na de zomer hoogstwaarschijnlijk uit elkaar. Het management van de Portugees geeft aan dat de aanvaller in principe vertrekt uit Eindhoven. De Portugees maakte eerder furore bij RSC Anderlecht.

Silva werd het afgelopen seizoen van Wolverhampton Wanderers gehuurd, maar het lijkt er niet op dat PSV langer gebruik zal maken van de voetballer. PSV-watcher Rik Elfrink bevestigt dat beide partijen in de zomer niet met elkaar doorgaan. 'Het management van Silva bevestigt dat hij in principe vertrekt en olok PSV heeft aangegeven een andere keuze te willen maken voor de aanval, omdat de club transferwaarde wil kweken. Er is geen gesprek over gepland deze week.'

Ajax hoopt toe te slaan en wil proberen Silva naar de hoofdstad te halen, meldde het Eindhovens Dagblad al eerder op de maandag. De Wolves betaalden in 2020 nog veertig miljoen euro voor de aanvaller, maar Silva wist in de Premier League nog niet te imponeren. Silva werd de eerste seizoenshelft verhuurd aan RSC Anderlecht.