Braziliaanse bond gelooft in komst van grote naam: 'Ideale opvolger is gevonden'

Braziliaanse bond gelooft in komst van grote naam: 'Ideale opvolger is gevonden'

29-05-2023 17:27
2

De Braziliaanse bond raakt er steeds meer van overtuigd dat Carlo Ancelotti de nieuwe bondscoach wordt. Voorzitter Ednaldo Rodrigues geeft de bond een goede kans om de Italiaanse sterrencoach binnen te halen. 

Brazilië en Ancelotti worden al sinds het einde van het WK in Qatar aan elkaar gelinkt, maar de bond wilde eerder niet toegeven dat Ancelotti de nummer één kandidaat was. Inmiddels zit Rodrigues daar anders in. "We hebben een Plan A en dat is Carlo Ancelotti", stelt de voorzitter tegenover UOL Sport. "En we hebben het gevoel dat dat gaat gebeuren. Hij houdt van het Braziliaanse nationale team, hij kent veel spelers en weet hoe het Braziliaanse voetbal in elkaar zit."

Ancelotti verliet Everton in 2021 om bij De Koninklijke aan de slag te gaan en staat vermoedelijk tot volgende zomer onder contract in Madrid. Rodrigues meent dat Ancelotti bereid is om de tafel te gaan met de bond. "Brazilië heeft veel competente coaches, waar we veel waardering voor hebben, maar de prioriteit ligt bij hem", besluit de voorzitter.