Geraerts na Antwerp-Union: “Vallen daar al heel het seizoen op terug”

Geraerts na Antwerp-Union: “Vallen daar al heel het seizoen op terug”

29-05-2023 16:29
8

Karel Geraerts, de hoofdtrainer van Union SG, reageert na de bijzondere ontsnapping van Union tegen Royal Antwerp FC. Antwerp was dichtbij het kampioenschap maar in de 80e minuut zorgde Union-speler Cameron Puertas voor de 1-1 eindstand. Door het gelijkspel blijft Union goede kans houden op het kampioenschap van de Jupiler Pro League.

Geraerts uit zich kritisch na het gelijkspel, maar benadrukt ook de kracht van zijn ploeg. "Eerlijk: dit was een hele slechte wedstrijd met weinig voetbal en kansen", vertelt Geraerts aan Sporza. De hoofdtrainer vindt dat alle spelers op het veld zenuwachtig waren.

Geraerts weet dat zijn ploeg heel vaak op karakter tot een resultaat komt. “Daar vallen we inderdaad al het hele seizoen op terug. Mijn groep heeft dat punt echt op karakter gehaald. Zelf geloofde ik nog in een terugkeer, al moesten we het evenwicht vinden tussen niet te veel ruimte weggeven en naar voren trekken."

Geraerts ziet in dat het mogelijk is voor Union om het landskampioenschap over de streep te trekken tegen Club Brugge. Ook al is de ploeg afhankelijk van het resultaat tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk. “Volgende week gaan we voluit tegen Club Brugge", besluit Geraerts.