Vandenbempt lovend over Union: “Union dé ploeg van de voorbije 2 seizoenen”

Vandenbempt lovend over Union: “Union dé ploeg van de voorbije 2 seizoenen”

29-05-2023 15:40
35

Royal Antwerp FC was zeer dichtbij het kampioenschap van de Jupiler Pro League. De ploeg stond tot de 80e minuut met 1-0 voor tegen tien man van Union SG. Toch stond de ploeg van hoofdtrainer Karel Geraerts weer op en zorgde het via een doelpunt van Cameron Puertas voor een 1-1 eindstand. Vandenbempt deelt zijn analyse over Union.

Vandenbempt is zeer lovend wanneer het gaat over Union. De analist komt met een bijzondere vergelijking. “Union is als een hardnekkige fopkaars: je krijgt die niet uitgeblazen. Union blijft maar heropflakkeren tot je er helemaal gek van wordt”, beschrijft Vandenbempt Union bij Sporza.

Vandenbempt geeft wel aan dat er ook het nodige geluk bij kwam kijken. De analist spreekt van een frommelgoal en dat verdediger Bart Nieuwkoop ook rood had kunnen krijgen. “Zonder Teuma en Boniface aan de wedstrijd moeten beginnen dat zijn opgeteld dit seizoen 31 doelpunten en 27 assists, Van Der Heyden valt uit met een schouderblessure, Vertessen valt in en valt weer uit, ... Dus een beetje meeval mocht finaal ook wel”, deelt Vandenbempt.

Vandenbempt trekt zijn conclusie over Union voor de laatste speeldag van de Jupiler Pro League. De analist meent dat het onvergetelijk wordt wanneer Union de ploeg is die aan het langste eind trekt.  “En hoe het ook afloopt, titel of geen titel, Union is dé ploeg van de voorbije twee seizoenen”, besluit Vandenbempt.