OFFICIEEL: Pochettino moet Chelsea voor volgend rampseizoen behoeden

OFFICIEEL: Pochettino moet Chelsea voor volgend rampseizoen behoeden

29-05-2023 14:33
2

Mauricio Pochettino wordt de nieuwe manager van Chelsea FCThe Blues kondigen aan dat de Argentijn een tweejarig contract tekent op Stamford Bridge, met een optie tot een derde seizoen. 

Chelsea meldt via de officiële kanalen dat de deal rond is. Pochettino neemt met ingang van volgend seizoen het stokje van Frank Lampard over, die The Blues niet van een dramatisch seizoen kon behoeden. De club spendeerde honderden miljoenen euro's in de transferwindow en werd slechts twaalfde in de competitie. Grote aankopen als Enzo Fernández en Mykhaylo Mudryk komen nog niet uit de verf. 

Pochettino begon in 2008 als assistent in het vrouwenvoetbal en werd een jaar later hoofdtrainer van Espanyol. Na drie jaar in Spanje ging de Argentijn zijn eerste Engelse klus aan bij Southampton. Na bijna 300 wedstrijden bij Tottenham Hotspur en een seizoen bij Paris Saint-Germain was de manager sinds juli clubloos.

'Hij is een winning manager', menen sportief directeuren Laurence Stewart en Paul Winstanley op de clubsite. 'Zijn werkethos, tactiek en hart voor de zaak maken hem een uitzonderlijke kandidaat.'

Er bestaat een grote kans dat Pochettino op deze manier de nieuwe manager is van Rode Duivel Lukaku. Lukaku wordt nu nog door Chelsea verhuurd aan Internazionale, maar zijn huurcontract loopt deze zomer af.