'Bondsparket versnelt procedure schorsing Lynen voor laatste speeldag Union'

'Bondsparket versnelt procedure schorsing Lynen voor laatste speeldag Union'

29-05-2023 14:17 Laatste update: 18:04
60

Het bondsparket vraagt om twee wedstrijden schorsing voor Union SG-middenvelder Senne Lynen en 2.000 euro boete na zijn rode kaart tijdens de titelstrijd tegen Royal Antwerp FC. Het bondsparket gaat voor een versnelde procedure, hierdoor komt er duidelijkheid voor de laatste speeldag in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League.

Lynen werd zondag bestraft met de rode kaart nadat hij een tackle inzette op Antwerp-middenvelder Jurgen Ekkelenkamp. Het bondsparket versnelt de procedure van de schorsing zodat er zekerheid komt voor de laatste speeldag, meldt Het Nieuwsblad. Het bondsparket vraagt om Lynen twee wedstrijden te schorsen, zonder uitstel en 2.000 euro boete.

Dinsdag wordt Lynen opgeroepen, na de uitspraak heeft Union 48 uur de tijd om in beroep te gaan. Wanneer dit het geval is, dan kan de zaak vrijdag of zelfs zaterdag nog een definitieve beslissing krijgen. Hierdoor ziet het ernaar uit dat Union het zonder zijn middenvelder moet stellen in de laatste wedstrijd tegen Club Brugge.

Deze laatste wedstrijd kan de kampioenswedstrijd voor Union betekenen. De ploeg heeft op dit moment evenveel punten als Antwerp, maar Antwerp kreeg geen half punt bij na de halvering. Wanneer Antwerp punten laat liggen tegen KRC Genk en Union wint, dan is de ploeg van Karel Geraerts kampioen van België.