'Manchester United gaat in de zomer voor Kane, Rice én Mount'

'Manchester United gaat in de zomer voor Kane, Rice én Mount'

29-05-2023 13:16 Laatste update: 13:17
5

Erik ten Hag kan terugkijken op een geslaagd debuutseizoen bij Manchester United, maar de Nederlandse manager wil deze zomer flink doorpakken. The Mancunians hebben meerdere transfertargets deze zomer, onder wie Harry Kane. De geluiden over een transfer winnen aan kracht.

Het is geen geheim dat United en Ten Hag een nieuwe spits als absolute prioriteit zien. Volgens The Athletic pusht de ex-coach van Ajax intern nadrukkelijk voor de komst van Harry Kane. De 29-jarige Engelsman ligt nog maar één jaar vast bij Tottenham Hotspur, dat bovendien naast Europees voetbal greep. Het valt desondanks te bezien of The Lilywhites mee willen werken aan een transfer van de grote ster, die dit seizoen dertig keer scoorde in de Premier League.

Ten Hag heeft zijn selectie het liefst al vroeg op orde. Manchester United voerde daarom al gesprekken met Mason Mount, die volgend jaar uit zijn contract loopt bij Chelsea. Ook Declan Rice is een belangrijke kandidaat om het middenveld te versterken, benadrukt The Athletic. Het moet van The Mancunians weer een echte titelkandidaat maken in Engeland.

De formatie van Ten Hag eindigde op de derde plaats in de Premier League. Zaterdag wacht nog de finale van de FA Cup tegen Manchester City. Eerder legde United al beslag op de League Cup.